Pri práci na portáli www.kavickari.sk a pre množstvo iných gastronomických médií som mala s mojimi kolegami možnosť prejsť kvantum prevádzok. Niektoré boli dobré, iné zas horšie. Avšak našli sa aj také, ktoré si skrátka vzali naše srdce a boli výnimočnejšie než tie ostatné.
Pri zostavovaní toho bedekra som často narážala na podobnosť medzi týmito podnikmi. To, čo tieto miesta spájalo, bola láska. Láska ku gastronómií.
Aj sme si povedali, že vytvoríme ďalšiu knižku, ktorá je určená nielen podnikateľom, ale najmä študentom. Pretože žiaľ máme pocit, že láska sa z gastronómie vytráca. Mnoho mladých a nadaných ľudí ľahko prepadne negatívnym náladám okolia, či už v škole, alebo v teame a prestáva veriť svojim možnostiam, ktoré sú skutočne nekonečné. Sila a možnosti sú ukryté len vo vás, v nikom inom. V gastronómii máte možnosť vytvárať zážitky, zlepšovať deň ľuďom, či už skvelým jedlom, alebo úsmevom a profesionálnym chovaním. Dobrý pocit zo správnej vykonanej práce vás bude sprevádzať a pomáhať vám pri kariérnom raste.
Knihu sme sa neodvážili nazvať učebnicou, a aj preto sme pred názov ukryli „ne“ – (ne)učebnica. Napriek tomu si myslím, že tieto atribúty spĺňa. Je rozdelená na niekoľko kapitol, ktoré spolu tvoria celok, tak potrebný na úspešný chod prevádzky, či osobnostný rast. Nájdete v nej informácie o marketingu, káve, kuchyni, personalistike, prevádzke, ekológii, či pokladničnom systéme.
Svoje tajomstvá a triky mne a mojim kolegom Zuzane a Tomášovi Turekovcom, prezradili skutoční profesionáli, ktorí sú špičkou v obore. Sú to zároveň bežní ľudia, milujúci prácu ktorú robia a chcú byť v nej najlepší. Zároveň však robia dobré meno tejto krásnej krajine, v ktorej žijeme. A to je najviac.
Verím, že možno aj vďaka naším tipom, vznikne viac a viac krásnych a príjemných miest, ktoré my pôžitkári budeme objavovať.
autor knihy (ne)učebnica Gastrolove
Simona Budinská
V tomto momente sú všetky (ne)učebnice Gastrolove vypredané. Svoj výtlačok si však viete zohnať cez Knihovrátok, alebo cez iné formy antikvariátov.